Over Mij

Uit plezier ontstaat de transformatie.

Heb jij pijn, ervaar je stress? Dan zit je hier goed.

Ik ben Hans Jeunhomme en ik help mensen die last hebben van pijn en stress om zichzelf te genezen. Zodat ze zich veel beter gaan voelen en veel meer plezier in hun leven ervaren. Dat doe ik op verschillende manieren: met shiatsu, sotai, psychosynthese en coachend.

Ik geloof dat iedereen in staat is om zichzelf te genezen van pijn en stress. In het verleden heb ik zelf ervaren dat veel professionals denken dat hardheid nodig is om tot genezing en geluk te komen.

Voor mij bleek dit niet te werken. Integendeel, het leverde mij meer stress en meer pijn op. Het tegenovergestelde van waar ik behoefte aan had.

Ik vroeg me af of er ook een andere weg zou kunnen zijn. Een gemakkelijke, plezierige manier om stress en pijn op te lossen.

En die weg heb ik gevonden.

Comfort en plezier blijken de sleutels tot zelfgenezing en zelfbeschikking te zijn.

Ik vind het heel plezierig om mee te maken hoe mensen zelf met plezier tot hun oplossing komen en hoe pijn en stress verdwijnen. Zonder zichzelf onder druk te hoeven zetten of door de pijn heen te hoeven gaan.

Dat gun ik jou ook.

Het leven is al hard genoeg. Daar kunnen we niet veel aan doen. Maar we kunnen wel zorgen dat we onze pijn en stress omgeven met plezier en comfort. Zodat we het leven goed aankunnen en ervan kunnen genieten.

Als ik hierbij kan helpen, heb ik mijn missie vervuld.

Ik ben van oorsprong psycholoog. Tijdens mijn zoektocht naar een plezierige vorm van zelfgenezing heb ik me verdiept en geschoold in verschillende vormen van yoga, versterking, zuivering, meditatie, psychotherapie, therapie, chikung, mindfulness, sotai, bewegingstherapie en essentie coaching. Sinds 1995 heb ik mijn eigen gezondheidscentrum, de Lichtberg, waar je actief kunt werken aan je eigen geest en je eigen gezondheid.

Ik heb het meeste geleerd van mensen die mij lieten zien hoe ik mezelf kan helpen. Zo leerde ik steeds om met mijn eigen wijsheid en onderzoek mezelf te helpen. Het is dan ook als therapeut en coach mijn vreugde als mensen zelf wijs kunnen worden met hun eigen gezondheid en terug kunnen komen in hun eigen bestuurskracht. Ik geloof ook in een leven van voortdurend ontwikkelen. Elke leerervaring heeft mij steeds weer meer plezier en vertrouwen gegeven. Mijn laatste ontdekking is dat mijn ‘writersblock’ een illusie was. Ik vind het leuk om te schrijven; wie had dat gedacht 5 jaar geleden?

 

In zijn laatste nieuwsbrief van begin november, kondigde Hans al aan, dat hij niet lang meer te leven had.

 

Op 25 november is hij thuis overleden.

Wij wisten al sinds 2015, dat Hans een ongeneeslijke vorm van beenmergkanker had. En dat hij daarmee niet oud zou worden.

Zoals hij zijn hele leven benieuwd was, is hij dat tot het eind gebleven.

Gelukkig heeft hij al zijn onderzoek, kennis en ervaring op gebied van lichamelijke gezondheid ( voeding, beweging, comfort enz ) en psychische gezondheid ( oa psyhco-synthese, essentiecoaching  ) kunnen inzetten, om zo goed mogelijk met zijn ziekte om te kunnen gaan. Steeds weer zijn balans en veerkracht te vinden. En hij wist steeds mensen te vinden, die hem daarbij konden helpen.

 

Hij hield erg van zijn werk.  De afgelopen jaren, kon hij weliswaar steeds minder mensen behandelen. En werden de consulten korter. Tegelijk lukte het hem steeds sneller de essentie te raken.

Het heeft hem zeer vervuld, dat velen van jullie hem dankberichten hebben gestuurd, waarin jullie vertelden wat behandeling door Hans heeft opgeleverd.

Die berichten hebben eraan bijgedragen dat hij zijn leven goed kon afronden.

En ons, – zijn nabestaanden -, biedt het troost en trots, om wat hij geboden heeft, om wie hij was.

Hallo hoofd.

Deze nieuwsbrief in het kort: Doorlopend kom ik tegen dat het niet spoort tussen wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan. …

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …