Ondernemen met Comfort

Ken je dat, dat je nooit klaar bent met je werk?

 • Je bent moe en de administratie ligt nog te wachten.
 • Je gaat in het weekend door omdat je werkweek eigenlijk te kort of te versnipperd is.
 • Je hebt geen zin om nog te werken, maar het is beter om die facturen nog de deur uit te doen.
 • Je wordt overspoeld door e-mail van je klanten, je vrienden en zakelijke contacten en bent veel tijd bezig om ze allemaal te beantwoorden.

Steeds denk je: als ik dit nog even doe, dan komt er ruimte en tijd voor mij. Als ik de administratie af heb, als ik die klant gebeld heb, als ik die dubbele afspraak heb afgezegd…

Maar die tijd komt niet, de verplichtingen en taken blijven doorgaan. En wat eens leuk en een uitdaging was wordt langzaam iets waar je geen plezier meer aan beleeft.

Je probeert de hele tijd om aardig te zijn tegen je klanten. En sommige klanten wil je liever niet, maar je hebt het geld nodig, dus zeg je maar niets.

Je werd ondernemer om meer vrijheid te hebben… Maar die vrijheid is inmiddels ver te zoeken. Je staat continu onder druk, bent nooit vrij van je werk en loopt voortdurend rond met todo-lijstjes in je hoofd.

Dit is niet wat je wilde.

Bij mij is het jarenlang zo gegaan. Ik deed alle moeite om mijn klanten tegemoet te komen, bang om ze kwijt te raken. En dacht dat ik hard moest werken omdat ik anders niet genoeg zou verdienen.

Dus ik werkte altijd onder druk en ik pushte mezelf. Ik hield me bezig met druk zijn omdat ik ervan overtuigd was dat ik het beste presteer onder druk.

Ik besteedde veel tijd aan de mail, internet, dagdromen en kijken bij de concurrent (en jaloers zijn). Dat gaf me het gevoel dat ik zinnig bezig was, al wist ik ook wel dat ik veel tijd verspilde en niet effectief besteedde. Dat knaagde en was voortdurend voelbaar in mijn lichaam.

Het was oncomfortabel, niet effectief en ook niet creatief. En toch ging ik maar door.

Maar inmiddels weet ik dat het anders kan. Het is gek dat ik er niet eerder op gekomen ben, want ik werk al jaren met comfort. Honderden mensen hebben onder mijn begeleiding geleerd om hun stress en pijn zelf te behandelen met mijn methode.

Jarenlang heb ik deze methode getest en verfijnd, door er persoonlijk mee te werken en door er met mijn klanten mee te werken. Uit ervaring weet ik dan ook allang dat werken met comfort niet alleen gezondheid brengt, maar dat je met comfort ook daadwerkelijk je gewoontes, je gedrag en je creatieve handelen kunt veranderen.

Maar ik had helemaal over het hoofd gezien dat ik dit ook op mijn ondernemerschap kon toepassen. Ik zag het gewoon niet.

Ondernemen leek per definitie verbonden met stress en zorgen, ongemak en pijn.

Tot mijn ogen open gingen door een opleiding die ik volgde. Ik ontdekte dat ik nee kon zeggen tegen dingen die ik niet wil en dat er dan ruimte ontstaat voor dingen die ik wel wil. En ik realiseerde me opeens dat dit ook kon in mijn werk als ondernemer. Dat inzicht was een enorme bevrijding.

Toen vroeg ik me af hoe ik deze nieuwe ontdekking kon combineren met mijn jarenlange ervaring met mijn eigen methodiek Bewegen met Comfort. Het moest mogelijk zijn om te Ondernemen met Comfort. Hoe zou dat er uitzien?

Ik onderzocht wat dit zou betekenen.

 • Hoe ik de druk op het ondernemen kon verminderen.
 • Hoe ik kon zorgen dat ik effectiever met mijn tijd om zou gaan.
 • Hoe ik nee kon zeggen tegen klanten die ik niet wilde zonder angst te hebben voor gebrek aan geld.
 • En wat ik kon doen om plezierig en comfortabel aan het werk te zijn.

Hiermee ging ik experimenteren en oefenen. En ik vroeg tientallen andere ondernemers hoe zij met stress en zorgen in hun ondernemerschap omgingen.

Deze ontdekkingen en lessen heb ik gecombineerd met mijn kennis en expertise uit het werken met comfort.

Dit alles heb ik verwerkt tot een methode voor ondernemers: Ondernemen met comfort.

Door je deze methode eigen te maken, leer je ondernemen met hart en ziel. Dat betekent dat je meer verbonden raakt met je plezier en je comfort in het ondernemen. En dat je beter voor jezelf gaat zorgen zodat het ondernemen in plaats van een ploetertraject een aangename uitdaging wordt.

Je leert deze methode in het traject Ondernemen met comfort.

In dit traject ontdek je wat je echt wilt en wat je echt niet meer wilt. Wat bij jou past en wat niet bij jou past. En hoe je dat kunt toepassen in je ondernemerschap.

Je ontdekt hoe ook jij ontspannen en met plezier kunt werken in en aan jouw bedrijf. Precies zoals dat goed is voor jou.

Dat kan betekenen dat

 • je ontdekt dat je niet meer dan 6 uur per dag wilt werken en dit realiseert.
 • je meer wilt vragen voor je dienst, en dat ook gaat doen.
 • je ontdekt dat je privé en werk echt meer wil gaan scheiden, met de handvatten erbij om dat te gaan realiseren

of iets heel anders.

Wat het ook precies voor jou betekent, dit is wat Ondernemen met comfort jou kan opleveren:

 • Je weet hoe je druk van de ketel haalt en weet te onderscheiden wat nu echt gedaan moet worden en wat je doet om het druk te hebben, zodat je je tijd efficiënter en effectiever besteedt.
 • Als je ergens in vastloopt, weet je wat je kan doen om weer los te komen, zodat je blokkades gemakkelijk oplost.
 • Je krijgt meer voor elkaar in minder tijd, zodat je meer tijd voor jezelf hebt terwijl je meer verdient.
 • Je onderneemt weer met plezier, zodat je werk een bron wordt van ontspanning.
 • Je wordt creatiever zodat je sneller en gemakkelijker vernieuwingen doorvoert in je bedrijf.
 • Je krijgt de regie in jouw bedrijf terug, zodat je de vrijheid ervaart waarnaar je zo verlangt.
 • Je weet hoe je stress kunt voorkomen of zo nodig kunt kwijtraken, zodat je ontspannen aan het werk bent.
 • Je ervaart dat je gezondheid en welbevinden (lekker in je vel zitten en veerkracht hebben) verbonden zijn met je bedrijfsresultaat. Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe hoger je inkomen wordt.

Hoe gaan we te werk?

Het traject bestaat uit een intake met daarna vijf wekelijkse individuele sessies, elk een week na elkaar.

In het intake gesprek inventariseren we wat jij wilt verbeteren en wat je wensen zijn.

In de sessies daarna gaan we aan de slag om je wensen waar te maken.

We werken aan de hand van de 5 pijlers van het Ondernemen met Comfort.

 1. Word vrienden met je lijf
  Je leert het comfort in je lichaam kennen en leert hoe je lichaam je helpt om keuzes te maken.
 2. Bevrijd je van je geboden en verboden
  Je leert je eigen geboden en verboden kennen en gaat na wat jou niet (langer) dient.
  Het onbewuste wordt bewust, waardoor je de regie terug kunt nemen.
 3. Zeg nee tegen wat je niet meer wilt
  Je leert hoe je afscheid neemt van wat niet meer bij jou past. Je leert je grenzen herkennen en aan te geven en je leert jezelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  Je ervaart ruimte voor jezelf die hierdoor ontstaat.
 4. Ontdek wat je wél wilt en geef daar gehoor aan
  Voel wat comfort jou brengt en ervaar hoe het in jou het verlangen wakker maakt naar datgene wat je echt wilt.
  Je verlangen wordt voelbaar en helder, waardoor je weet hoe je dit verlangen kunt realiseren.
 5. Onderneem met comfort
  Je leert hoe je je inzichten koppelt aan handelen, hoe je comfort kunt inbouwen in jouw dagelijkse ritme, op een ontspannen manier die bij jou past.
  Je gaat doen wat je echt wilt.

Een of meerdere pijlers komen aan bod in de loop van de sessies. Na elke sessie krijg je huiswerk mee of een voorbereidingsopdracht voor de volgende sessie, zodat je ook tussen de sessies door vooruitgang blijft boeken.

Vier weken na de laatste sessie hebben we een afsluitend gesprek van 1 uur om te kijken waar je staat en hoe je de volgende stap kunt zetten.

Lees hier wat Ondernemen met comfort betekende voor een van mijn klanten:

——————————————-

Na jaren hard werken, liep mijn bedrijf goed. Ik had alles zo geregeld dat het mij minder tijd en energie kostte. Heel fijn! Toch vond ik het lastig om fysiek te ontspannen en te genieten van mijn vrije tijd.
Dit is de reden dat ik de hulp van Hans heb ingeroepen.

Wat mij aanspreekt in zijn aanpak is dat bij hem leert hoe je de kracht van jouw lichaam kunt gebruiken en versterken, zonder dat je jezelf hoeft te forceren.

Ik heb van Hans geleerd te bewegen vanuit een gevoel van comfort. Dit is echt heel prettig. Ik pas de oefeningen die ik geleerd heb dagelijks toe en ik merk dat ik meer ontspan en mijn lichaam elke dag sterker wordt.

Ik kan een traject bij Hans iedereen aanraden. Voor mij heeft het rust en plezier gebracht in mijn werk en dagelijkse leven.

Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert

——————————————-

Heb jij interesse? Dan heb ik een speciaal aanbod voor jou.

Ik heb deze dienst kort geleden ontwikkeld en doe nu een pilot om hem verder te verfijnen. Als je wilt meedoen aan de pilot, bied ik jou de dienst aan tegen een lagere investering. In ruil daarvoor vraag ik je om jouw terugkoppeling, een testimonial en een evaluatie waarmee ik de dienst verder kan verbeteren.

Heb jij interesse om mee te doen aan de pilot?

Dan interview ik je graag over je visie op Ondernemen met Comfort. Als ik daarna denk dat deze dienst iets voor jou kan betekenen, verwelkom ik je graag als deelnemer aan de pilot.

Meld je HIER aan

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …

Een bodyscan, en dan?

Vaak leren mensen in allerlei disciplines een bodyscan te doen. En vaak genoeg blijft het dan erbij, dat het goed is maar …