Hoe ik mijn gevoeligheid leerde inzetten voor mijzelf.

Ik kwam bij Hans omdat ik veel last had van vermoeidheid en ik me uit balans voelde. Ook ervaarde ik mijn gevoeligheid als een grote uitdaging, omdat ik veel last had van de energieën van anderen.
Van tevoren vond vroeg ik me af of ik me genoeg op mijn gemak zou voelen, en of ik de ruimte zou voelen om me open op te stellen. Door de open en rustige houding van Hans waren deze twijfels echter snel weg. Alles mag er zijn, en ‘gek’ of ‘raar’ zijn bestaat niet. Tijdens de gesprekken is er aandacht voor wat er op dat moment toe doet….Bij Hans heb ik veel geleerd, met name over het voelen van mijn lichaam en het luisteren naar mijn behoeften. Ik kan mijn gevoeligheid nu ook voor mijzelf en mijn eigen welbevinden inzetten.
Ik ervaar meer flow, kan me beter concentreren en heb weer zin om dingen te ondernemen. Ik leef meer in het moment en kan enorm genieten van kleine, fijne momenten, waardoor ik voor mijn gevoel meer ‘echt leef’.

Als je wilt leren hoe je je gevoeligheid kan inzetten voor jezelf, of je behoefte hebt aan nieuwe inzichten over je eigen gevoelens en gedrag, of je wilt ervaren hoe het is om met meer ontspanning en minder moeite te leven kan ik je aanraden om een afspraak te maken met Hans.

Rosan Harmens
Master Universiteit Twente

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …

Een bodyscan, en dan?

Vaak leren mensen in allerlei disciplines een bodyscan te doen. En vaak genoeg blijft het dan erbij, dat het goed is maar …