Hoe ik herstelde van een burn-out

Ik heet Jan en ben 59 jaar.

Vorig jaar ben ik naar Hans gegaan met stevige Burn out klachten. Sterker nog, mijn lijf gaf het aan alle kanten op.

Enorme krampen in de spieren, veel last van de rug en ik kon geen kwartier wandelen zonder kramp en pijn. Daarnaast extreme vermoeidheid en had alles wat bij een Burn out hoort.

Hans kende ik al vanuit een eerdere situatie, 8 jaar terug.Ik had destijds een pijnlijke schouder ( fysiotherapie hielp niet ) waarbij hij mij uitstekend heeft geholpen.

Ten tijde van de Burn out……………Ik weet niet meer hoe ik er op kwam maar moest aan hem denken, aan hoe hij mij destijds zo goed geholpen had.

Het voelde als een soort van redmiddel ben hem ook gelijk gaan bellen, er was herkenning, wist nog wie ik was  en had snel een afspraak.Wat een opluchting !

We hebben eerst veel oefeningen uit shiatsu en sotai gedaan, ben het lijf weer gaan voelen en ik merkte dat er weer ( letterlijk ) ruimte kwam. Daarnaast ook heel wat gesprekken gevoerd hoe uit de emotie en oude overtuigingen te komen. Daardoor kon ik mezelf weer worden en mijn kwaliteiten weer gaan zien.

Langzaam ging het beter en kreeg weer het vertrouwen dat het weer goed zou kunnen komen.

Op dit moment ben ik weer volledig hersteld en het gaat echt heel goed met mij en heb mij in geen jaren zo gevoeld.

Ik ben Hans daar zeer dankbaar voor, dat is met een paar woorden ook gewoon niet uit te drukken. Topper maar bovenal ook gewoon een goed en aardig mens.

Jan Doldersum
Zorgmanager op menselijke maat

Hallo hoofd.

Deze nieuwsbrief in het kort: Doorlopend kom ik tegen dat het niet spoort tussen wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan. …

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …