Hoe de pijn van de artrose minder werd

Mijn hele leven heb ik geprobeerd goed rechtop te lopen en ‘ mijn rug te rechten’. Het is maar een voorbeeld van hoe ik geprobeerd heb om mijn lichaam te helpen bij de vele gewrichts- en spierklachten die ik heb in rug, nek, schouders en handen.

Over de jaren werd de pijn echter erger en met een diagnose van artrose leken alle kansen verkeken op een vrolijk beweeglijk leven. Als ik de dokters moest geloven tenminste, wat ik gelukkig niet deed.

Door toeval kwam ik bij de Lichtberg terecht.

Het kostte Hans niet veel tijd om mij te laten ervaren hoe comfort voelt. Seconden zonder pijn werden minuten en minuten werden uiteindelijk dagen. De oefeningen die ik mee naar huis nam zijn prachtig in hun eenvoud. Ze leren me om telkens weer terug te gaan naar een pijnvrije staat. 

De behandelingen van Hans en de sotai oefeningen die ik thuis kan doen blijken bij mij heel effectief te zijn. Mijn wereld ziet er lichter uit.

Maria Kuiken, zelfstandig GGZ psycholoog.

Hallo hoofd.

Deze nieuwsbrief in het kort: Doorlopend kom ik tegen dat het niet spoort tussen wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan. …

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …