Ik heb een pleister gekregen die ik nu zelf kan opplakken.

Een aantal jaren geleden onderging ik een knetterende burnout en kon amper nog functioneren. Op aanraden van een goede vriendin kwam ik bij Hans terecht. In eerste instantie dacht ik: ‘wat een softie, dat gaat ’m nie worden’. Maar na een aantal sessies wist hij steeds de zere plek te raken en verdraaid snel. Daar stond ik van te kijken want ik had al menig energeet versleten. Vooral de sotai-oefeningen hielpen me destijds door die zware periode heen.

Na een aantal jaren kwam ik weer bij Hans terecht. Ik was er inmiddels achter gekomen dat ik een erg gevoelige man ben (HSP)….En ik werd moe van de ‘goede raad’ die ik steeds kreeg: gewoon een stolp om je heen zetten en de prikkels blokken… Menig therapeut kwam met deze ‘eyeopener’, maar daar had ik weinig aan.Hans gaat uit van je eigen kracht en heeft me die geweldig laten zien. Het zelf leren aarden was een belangrijk aspect van de sessies. Dit te leren vond ik, net als het in en uit specifieke gevoelens gaan (ik noem dit uittreden), absurd bijzondere ervaringen. Hans kon me laten uittreden en terugkeren in een fractie… Ga naar je eigen kracht en terug: hoe cliché dit ook klinkt, het werkt bij mij enorm goed. En elke sessie was een belevenis.

Ik vind het nog steeds best lastig om zoveel gevoelens en indrukken te ervaren. Maar ik heb wel een aantal belangrijke vaardigheden die me helpen om al mijn indrukken te duiden. Het fijne is dat ik nu manieren vind om die energie van anderen beter buiten te houden. Hans heeft me een pleister gegeven die ik nu zelf kan opplakken.

Hans, ik dank je voor alle goede zorgen. Ie bunt un mooi mens!

Alfred Kamstra
Zelfstandig ondernemer met personeel

Hallo hoofd.

Deze nieuwsbrief in het kort: Doorlopend kom ik tegen dat het niet spoort tussen wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan. …

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …