Hoe de artrose in mijn nek hanteerbaar werd

Toen ik bij Hans kwam had ik al 20 jaar last van hoofd- en nekpijn. Bepaalde bewegingen, zoals mijn hoofd omhoog tillen, dat kon ik niet meer en ik had de diagnose verregaande artrose in een aantal nekwervels.

Ik had allerlei behandelingen geprobeerd en stond voor de keuze om een nekoperatie te ondergaan, waarbij een aantal nekwervels gefixeerd zou moeten worden.

Hans vertelde mij dat hij mijn klachten kon verminderen. Tot mijn grote verbazing begon hij met mijn enkels….Ik begreep niet hoe dat zou kunnen helpen. Maar het werkte! Na anderhalf jaar was ik tachtig procent klachtenvrij. Hans gaf steeds een reëel beeld van de verwachtingen, legde goed uit wat hij ging doen en besprak de behandeling uitvoerig. Ik kon ook zelf aan de slag met oefeningen en ontdekte hoe je bij een gevoel van comfort uit kan komen.

Dat gevoel van comfort zit vaak op een heel andere plek dan je verwacht. Als Hans met mijn benen aan de slag was, dan kwam dat gevoel van comfort in mijn schouders of mijn nek. Dat vond ik een openbaring.

En dat comfort was ook vaak zo verrassend, het voelde bijvoorbeeld of ik een flesje spa in mijn bloed had, zo’n bruisend gevoel. Heerlijk.

Het was vaak grappig wat voor reacties ontstaan tijdens de behandeling. Daar moest ik weleens om lachen. Daar was alle ruimte voor dus dat was lekker ontspannen.

Het resultaat van de behandeling in mijn dagelijks leven was heel positief.

En dankzij de behandeling van Hans hoefde ik niet te worden geopereerd. Daar ben ik heel blij om.

Er zit meer beweging in mijn nek en hij kan ook meer hebben.

Ik kom nog steeds een keer per maand bij Hans, ter stabilisatie van mijn nek en rug. Toen ik relationele problemen had, kon ik daarvoor trouwens ook sessies bij Hans kon volgen, dat vond ik prettig.

Kortom, heb je pijnklachten of psychische klachten, dan kan ik je Hans’ behandeling van harte aanbevelen.

Marieke de Bruijn van de Opleiding Verlies en Trauma Integratie

Hallo hoofd.

Deze nieuwsbrief in het kort: Doorlopend kom ik tegen dat het niet spoort tussen wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan. …

Wat is jouw behoefte?

Hoe vaak ervaren we doorlopende stress; dat we maar door moeten gaan? Ik leg uit wat er dan gebeurt in je hele systeem. En …

Hoe adem jij bij schrik?

Bij schrik, vallen of stoten hebben we geleerd in te ademen of te stoppen met ademen. Natuurlijkerwijze gebeurt dat anders. …